Cărți gratuite pentru un sfert dintre copiii grădinițelor din mediul rural

Aproximativ un sfert dintre copiii grădinițelor din mediul rural din județul Cluj vor primi cărți pentru a le citi acasă.


Unii dintre cei 1.500 de preșcolari incluși în proiectul derulat de o asociație non-guvernamentală, în colaborare cu Inspectoratul Școlar, se vor bucura chiar de primele lor volume cu acest prilej. În plus, copiii vor beneficia de tehnici noi de învățare. Peste 1.300 de dascăli clujeni din mediul rural vor fi instruiți în acest sens.

„Ceea ce noi ne dorim este să se schimbe puțin metoda și optica prin care copilului îi sunt introduse noțiunile noi: întâlnirea de dimineață, stat în cerc pe jos, obișnuința de a avea o oră deschisă de lectură în fiecare zi, de citit împreună. Toate activitățile acestea pot deschide apetitul și pot deschide orizonturi noi pentru copii abordându-i altfel decât clasicul jucat cu păpuși”, a declarat Larisa Dumitru, managerul de comunicare al organizației OvidiuRo, organizația care derulează proiectul.

Acesta mai prevede amenajarea unor biblioteci în grădinițele defavorizate din județul Cluj. Programul „Fiecare copil merită o poveste” se va desfășura până la finalul acestui an.

Sursa foto: Facebook/Asociația OvidiuRo

Ne poți asculta și aici: