Doar 143 de locuri vacante, din toamnă, în creșele clujene

Încep înscrierile în creșele clujene, însă numărul de locuri vacante este unul redus, în condițiile măsurilor de distanțare impuse în contextul pandemiei.

Astfel pentru anul școlar 2020-2021, doar 143 de de copii mai pot fi înscriși începând din toamnă în creșele publice din oraș. Cel puțin deocamdată, în condițiile prevăzute de Ordinul comun al Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al Serviciul Bugetar Creșe al Primăriei clujene.

Sunt mai multe din totalul de 16 unități, unde practic nu este anunțat în acest moment niciun loc vacant. Pe de altă parte, 53 dintre locuri, cele ale structurii creșei „Cenușăreasa” de pe Grigore Alexandrescu, din cartierul Mănăștur. Vor putea fi accesate doar de la jumătatea lunii octombrie, obiectivul fiind în curs de finalizare.

Conform anunțului menționat, numărul de locuri va putea fi suplimentat în cazul ridicării restricțiilor prevăzute de autorități. Anul trecut au fost disponibile aproape 700 de locuri, însă chiar și așa numărul cererilor a fost mult mai mare, de peste 1.600.

Părinții care nu vor reuși să obțină loc în creșe vor avea la dispoziție accesarea unui ajutor financiar pentru plata unei bone, conform unui proiect aprobat de municipalitate.

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 17 iulie, atât online, cât și la sediul fizic al unităților. Repartizarea dosarelor va avea loc în 24 iulie.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: