Mai mult de jumătate dintre angajaţii din Educație cer dotarea şcolilor cu materiale didactice, potrivit unui sondaj realizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.
„Lipsa materialelor didactice, precum şi a mijloacelor moderne de predare, cum ar fi calculatoarele sau tablele interactive, îngreunează activitatea dascălilor la catedră. Cel mai grav este însă, faptul că sunt, în continuare, şcoli în care lipsesc grupurile sanitare sau apa curentă. Potrivit acestui sondaj de opinie, 53% dintre repondenţi cer Ministerului Educaţiei Naţionale să investească bani în dotarea şcolilor”, susțin reprezentanții federației.
Întrebați ce dotări lipsesc în școlile în care își desfășoară activitatea, 48% dintre cei chestionați au indicat mijloacele moderne de predare, 43% materialele didactice, 30% sălile de sport, iar 15% s-au plâns de lipsa laboratoarelor și bibliotecilor.
53% dintre angajații chestionați spun că ar trebui făcute investiţii în dotarea unităţilor de învăţământ, 42% susțin că și-ar dori bani pentru cursurile de perfecţionare, iar 5% se aşteaptă ca Ministerul Educației să investească mai mult în calitatea oamenilor din sistem şi în remunerarea acestora.
Sondajul a fost realizat în perioada 3-23 mai pe 5.628 de angajați din Educație, din județele Cluj, Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vrancea.
Din cauza condițiilor necorespunzătoare, în județul Cluj, doar 87% dintre cele 637 de clădiri în care funcționează grădinițe, școli, licee, internate, cantine, ateliere sau săli de sport au autorizație sanitară de funcționare.
Sursa: pixabay.com