Ce poți face în weekend la Zilele Culturale Maghiare

Clujenii se pot bucura de o incursiunea în cultura maghiară până duminică.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare au pregătit zeci de evenimente pentru curioși: de la demonstrații culinare, la ateliere de meșteșugărit sau momente muzicale.

În această seară, clujenii se pot relaxa la ateliere de film, petreceri și concerte. În weekend, programul este și mai încărcat.

Sâmbătă, gurmanzii sunt așteptați în curtea Liceului Apaczai, unde bucătarii vor găti în aer liber. Cei cu spirit sportiv se pot înscrie la campionate pentru amatori, în timp ce copiii pot participa la ateliere de desene animate sau jocuri de logică și prezentări de robotică.

Cei pasionați de muzică sunt așteptați, la prânz, la recitalul de orgă de la Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu, iar de la ora 17 și până după miezul nopții în oraș au loc mai multe concerte.

Duminică, în ultima zi a evenimentului, curajoșii sunt așteptați la Maratonul Sacru, al cărui start se va da la marginea localității Gilău.

Cei pasionați de tradiții se vor putea bucura de demonstrații de dans pe strada Mihail Kogălniceanu, dar și de activități artizanale.

Duminica va fi animată de Gala Cântecului Maghiar, dar și de alte momente muzicale, iar seara se va încheia cu o petrecere în curtea palatului Banffy.

Programul complet al Zilelor Culturale Maghiare poate fi consultat pe site-ul evenimentului.

 

 

 

X
X
X