Lovasi András, figură emblematică a muzicii rock din Ungaria, concertează la Cluj

Solistul trupei Kiscsillag va concerta, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului „Zilele Culturale Maghiare”. Acesta promite un concert deosebit pentru publicul clujean.

Lovasi András va interpreta, în premieră, și piese de pe albumul solo, „Lovasi 2”

Chitarist înnăscut și iubitor de riff-uri, Lovasi András este o figură importantă a muzicii rock din Ungaria. „Lovasi ’18”, așa cum artistul și-a intitulat concertul de la Cluj-Napoca, înseamnă o selecție de piese foarte cunoscute a trupei Kiscsillag, dar și a formației Kispál és a borz, din care artistul a făcut parte.

Prestația acestuia va include și unicul său single, „Bandi a hegyről” (Bandi de la munte). Pentru fanii și publicul din Cluj-Napoca, artistul va interpreta, în premieră, și câteva piese de pe albumul solo, „Lovasi 2”.

Lovasi András a debutat în lumea muzicii rock din Ungaria în 1987. Este solist, muzician și compozitor. Între anii 1987 și 2010, a fost solistul trupei de rock alternativ Kispál és a borz, iar în prezent este vocalistul trupei Kiscsillag.

Din 2008, este co-fondator al festivalului anual de muzică Fishing on Orfű (Pescuit pe Orfű), iar în anul 2010 Lovasi András a primit Premiul Kossuth, cel mai prestigios premiu cultural din Ungaria.

Cristina Năstasă

Sursa foto: Black Electric Event

 

Te-ar mai putea interesa