Cel puțin 56 de oameni au murit şi mai mult de 100 sunt daţi dispăruţi în California

Numărul morților în urma incendiilor de vegetație din California a crescut la 56, iar 100 de persoane sunt date dispărute, anunță autoritățile americane.

Rămășițele a mai mult de opt victime au fost găsite ieri în oraşul Paradise din nordul Californiei şi împrejurimi, mistuit de flăcări săptămâna trecută, ridicând numărul de morți la 56 în urma incendiului de vegetaţie considerat cel mai letal și distructiv în istoria statului, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Cea mai recentă actualizare a numărului de morţi a fost anunţată dupa ce echipele Gărzii Naţionale au sosit pentru a ajuta la căutarea printre ruinele din oraşul Paradise, California, situat la 280 de kilometri nord de San Francisco.

Biroul şerifului regiunii Butte a prezentat o listă de mai mult de 100 de persoane dispărute raportate de către rude, majoritatea acestora cu vârsta de peste 65 de ani. Inițial 230 de persoane au fost raportate oficial ca dispărute.

Cei mai mulți dintre cei care rămân neînregistrați provin din Paradise, un oraş de 27.000 de oameni, dar care a fost în mare parte distrus de focul ucigaș numit Camp Fire.

Peste 8.800 de clădiri, majoritatea case, au ars din temelii în Paradise şi împrejurimi. Aproximativ 50.000 de persoane se află în continuare sub ordinul de evacuare.

Sursa foto: Twitter/U. S. Forest Service

Ne poți asculta și aici: