Cele mai căutate zece orașe din lume, în 2018

Bangkok, Londra și Paris sunt cele mai căutate orașe de turiști din 2018, arată un studiu în care au fost analizate datele privind 162 de metropole din lume.

Bangkok se estimează că a adunat aproximativ 21,98 de milioane de vizitatori, ceea ce plasează metropola thailandeză în fruntea topului dedicat numărului de turiști din acest an, potrivit unui studiu dat publicității de Mastercard și citat de Mediafax. Combinația de obiective turistice cu importanță istorică și clădirile moderne care oferă legături cu centrele de afaceri din întreaga lume au adus în prim plan orașul în care se află complexul Marelui Palat sau un hotel de cinci stele ca Mandarin Oriental, cu o istorie de 142 de ani.

Londra a adunat 20,42 milioane de vizitatori, iar capitala Franței se îndreaptă spre un total de 17,95 de milioane de vizitatori în 2018.

Pe locul patru al topului se regăsește Dubai. Nu mai puțin de 16,66 milioane de vizitatori din toată lumea este cifra pe care o au în vedere estimările oficiale după ce au fost anunțate în ultimul an testele pentru dronele de taxi aerian și după ce orașul și-a depășit propriul record mondial de înălțime pentru o clădire.

Singapore este cea de-a cincea destinație a anului cu 14,47 milioane de vizitatori, iar aeroportul Changi a devenit un obiectiv turistic în sine după ce a fost renovat.

Clasamentul continuă cu New York (13,67 milioane de turiști din afara țării), Kuala Lumpur ( care a adus în Malaezia 13,53 de milioane de turiști), Istanbul (12,8 milioane de vizitatori străini) și Tokyo (12,1 milioane de oaspeți. Pe locul 10 se regăsește Antalya, ceea ce face din Turcia singura țară cu două orașe în primele zece locuri.

Sursa foto: wikipedia.org

Te-ar mai putea interesa