Centru modern de tratare a epilepsiei, inaugurat la Spitalul Clujana, în urma unei investiții de 100.000 euro

Un centru modern de tratare a epilepsiei a fost inaugurat la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 100.000 de euro. Centrul dispune, pe lângă dotări moderne, și de o rețea de monitorizare la distanță a pacienților.

Coordonatorul centrului din cadrul Spitalului Clinic Municipal, Major Zoltan Zsigmond, a declarat că la noul centru lucrează 4 medici și 9 asistente.

„Am inaugurat la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca Centrul de monitorizare electroencefalografică (EEG) de lungă durată, primul de acest fel din Transilvania, la finalul unei munci de patru ani. Centrul dispune de aparatură de specialitate – EEG-uri, stimulator magnetic transcranian, ecograf portabil, o cameră de monitorizare cu un pat dotată cu cușcă Faraday încorporată, sistem video de zi și cu infraroșu pentru perioada de noapte, deci non-stop, pentru supravegherea pacientului pe toată durata de o săptămână a internării, dar și o rețea de monitorizare la distanță a acestuia. De asemenea, în centru lucrează 4 medici, 9 asistente medicale, formate ca tehnicieni EEG. Investiția în noul centru a fost finanțată de Primăria Cluj-Napoca și prin donații și se ridică la aproximativ 100.000 de euro”, a spus Major Zoltan Zsigmond, citat de Mediafax.

„Noul centru de tratare a epilepsiei din Cluj-Napoca are un loc foarte important, am văzut seriozitatea cu care lucrați și aparatura de care dispuneți. Cred că va fi posibil să fie pusă pe roate îngrijirea multidisciplinară a adultului și copilului cu epilepsie”, a spus Dana Craiu, președintele Societății Române Împotriva Epilepsiei.

Epilepsia este o boală cronică, studiată încă din antichitate, caracterizată prin crize neprovocate, care duc la pierderea stării de conștiență. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, unul din 26 de oameni primește un diagnostic de epilepsie.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Municipal Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: