Spitalul Clujana devine unitate COVID

„În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului”, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat luni seară trecerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unităților pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19.

Potrivit hotărârii CJSU, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de „pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare”. Decizia a fost luată pe baza datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj. Prefectul Mircea Abrudean a precizat, luni seară, că la Clujana vor fi disponibile 17 locuri de terapie intensivă și circa 80-100 pe secții.

Luni, în cele trei spitalele clujene dedicate erau internați 379 de pacienți. Numărul cazurilor de COVID-19 au crescut constant în ultima perioadă. Rata incidenței cazurilor de COVID-19, fără calcularea focarelor, era luni de 1,66 în județ (1,94 în Cluj-Napoca).

Tot luni seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis trecerea la scenariul 2 de funcționare (cursuri online și față în față) pentru Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca și Școala Primară „Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând de marți. În prezent, în județ, 77 de elevi din 45 unități de învățământ și 29 cadre didactice din 24 unități de învățământ au COVID-19.

(Foto: Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca)