City-breakurile și pensiunile tradiționale, preferate de clujeni pentru vacanța de Paște și 1 mai

Clujenii sunt cu gândul la destinații însorite. Vacanța prelungită de Paște și 1 Mai este, pentru mulți, un prilej de a descoperi locuri noi. Populare sunt vacanțele de tip city-break. Iar capitalele europene se află pe lista celor mai râvnite destinații în această perioadă.

„Destinațiile externe nu sunt deloc ocolite anul acesta, tocmai pentru că avem mai multe zile libere la dispoziție. Sunt căutate destinațiile de city-break și aceasta este o tendință în care se înscriu și turiștii din Cluj. Sunt căutate Roma, Lisabona, destinații însorite, cu temperaturi mult mai mari decât la noi. Ar fi de menționat și destinațiile în care deja putem sta la plajă, cum ar fi Grecia”, susține Raluca Hatmanu, reprezentanta unei agenții de turism.

Și destinațiile interne au prezentat un interes ridicat. Cei care și-au dorit sărbători ca pe vremea bunicilor au optat pentru vacanțe la țară, unde pot descoperi la pas tradițiile și atracțiile turistice. Iar rezervările au fost făcute încă de la începutul anului, explică Daniela Filimon, proprietara unei pensiuni din Beliș, județul Cluj: „Față de alți ani, cererea a fost foarte mare. La noi, turiștii sărbătoresc în stil tradițional. Le pregătim ouă roșii, cozonac, pască, friptură de miel. În noaptea de Înviere cine dorește ne însoțește la Biserică. În rest lumea se poate plimba, ieși în natură, se bucură de piscină, plimbări cu căruța sau lecții de călărie”.

Căutate au fost și stațiunile balneare, dar și cele de la malul mării, acolo unde vor fi deschise o treime dintre unitățile de cazare.

Cei care și-au rezervat din timp sejururile au scos din buzunare între 600 și 1.200 de lei pentru o vacanță la o pensiune din țară, de la 100 de euro pentru un citty-break, respectiv 400 de euro pentru o vacanță de 7 nopți, de tip all-inclusive.

Cei care vor să își rezerve o vacanță în țară sau peste hotare pe ultima sută de metri mai au puține locuri la dispoziție și trebuie să se aștepte la tarife mai piperate.

Sursa foto: Daniela Filimon, proprietar pensiune

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: