Proiectele de anul viitor ale Alianței Vestului: city-carduri valabile în cele 4 orașe și curse de autocar spre Aeroportul „Avram Iancu”

Primarul Nicolae Robu susține că Alianța Vestului (AVE) va derula, chiar de anul viitor, o serie de proiecte „mărunte”, care prevăd, printre altele promovarea de city-break-uri în Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Arad.

De asemenea, ar putea fi introduse city-carduri, valabile în toate cele patru orașe, prin care turiștii beneficiază de o serie de facilități, precum și curse de autocar care să transporte persoane din Timișoara până la aeroportul din Cluj-Napoca, de unde sunt disponibile mai multe curse aeriene, informează Mediafax.

Primarul Timișoarei a spus că se va avea în vedere extinderea doar după ce va fi înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Alianța Vestului, moment în care va exista un statut și un act constitutiv.

„Doar atunci putem să analizăm cereri de primire în alianță pe baza prevederilor acestor documente pe care este fundamentată asociația. La ora actuală, trebuie să fim cu toții echilibrați, ținem aproape cu mai mulți colegi primari, pentru care avem toată stima, sunt oameni valoroși, avem toată aprecierea pentru comunitățile lor, știm că merită să fie alături de noi și le și spunem că va veni momentul când vor fi alături de noi”, a adăugat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a precizat că realizarea unei rețele de autostrăzi este foarte importantă pentru România și a amintit faptul că, în prezent, se vorbește tot mai puțin despre autostrada A1 și autostrada Transilvania.

„Ar trebui să fie o mobilizare pe toate tronsoanele acestor autostrăzi, astfel încât într-un timp scurt ele să fie finalizate. Noi, cei patru primari, o să punem toată presiunea de care suntem în stare pe Guvernul României, în primul rând, să înțeleagă prioritățile țării. În momentul în care ai conectivitatea foarte bună, deja ești atractiv, devii atractiv pentru investiții. Prioritatea zero a României de până acum este să-și ridice în altă ligă nivelul de mobilitate. Asta e prioritatea zero, concentrare de resurse pe autostrăzi. Alianța Vestului se va dovedi o forță care, printre altele, va accelera procesul de realizare a acestor două autostrăzi, își va aduce contribuția, chiar dacă nu alianța le va face. Dar vocile noastre nu vor putea fi ignorate”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Citește și alte știri legate de acest subiect aici.

Ne poți asculta și aici: