CLUJ | Mai multe licitații publice pentru obiective importante de investiții bat pasul pe loc

Primăria a fost nevoită să reia mai multe licitații pentru că nu găsește firme interesate.

Nicio firmă nu s-a înscris la cele două licitații pentru reabilitarea podului Garibaldi. De asemenea, Primăria clujeană a reluat recent procedurile pentru atribuirea contractelor privind reabilitarea porțiunii de pe strada Tipografiei, unde se află Turnului Pompierilor, dar și pentru modernizarea grădiniței Căsuța Poveștilor.

Și licitația pentru concesionarea terenului unde ar urma să fie construit viitorul sediul al Filarmonicii clujene a fost reluată, după anularea primei proceduri. Terenul urmează să fie concesionat unui investitor privat.

Unul dintre moitivele pentru care firmele nu se mai înscriu la licitații este creșterea salariului minim în construcții, potrivit reprezentanților municipalității. Asta se întîmplă și în cazul unora dintre proiectele de creștere a eficienței energetice a blocurilor, care beneficiază de bani europeni.

„Unele dintre blocuri au intrat deja în etapa de execuție a lucrărilor de modernizare, însă pentru altele, datorită modificării costului manoperei prin Ordonanța de Guvern 114, nu s-a prezentat nimeni la licitații. Suntem astfel nevoiți să reluăm procedura de licitație”, a declarat pentru EBS Radio directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Cîmpean.

La celălalt pol, există și licitații recente care au suscitat un interes mai crescut din partea companiilor. Este cazul lucrărilor de amplasare de platforme subterane de deșeuri în oraș, transformarea imobilului Colegiului „Ana Aslan” în clădire „verde”, sau regenerarea urbană a unor străzi centrale din Cluj.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X