Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

CLUJ | Peste 135 de milioane de euro din bugetul municipiului au fost alocați pentru investiții

Clujul va avea în 2019 un buget de peste 325 de milioane de euro, mai mare decât în ultimii doi ani.

Parkingul Mogoșoaia, unul dintre proiectele care vor fi finalizate în acest an

Forma finală a bugetului municipiului Cluj-Napoca este în dezbatere publică. Chiar dacă bugetul este mai mare decât acum doi ani, raportat la încasări, acesta a scăzut față de anul 2017.

„Economia a crescut în ultimii ani. Dar, comparativ cu anul 2017 suntem pe minus. În 2018, prin aventurile fiscale, am pierdut 28 de milioane de euro, iar anul acesta, până acum, avem o pierdere de 17 milioane de euro. 5 milioane provenite din întârzierea bugetului, iar 12 milioane de euro din transferul contribuțiilor pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități de la bugetul central la bugetul local”, a declarat viceprimarul Dan Tracea.

Pentru dezvoltare, din buget au fost alocați peste 135 de milioane de euro, sumă care, spune viceprimarul Dan Tarcea, nu este suficientă.

„Bani nu ajung pentru proiectele de dezvoltare. A trebuit să amputăm foarte multe proiecte, iar altele a trebuit să le fazăm, pentru că sunt proiecte cu fonduri europene și trebuie să asigurăm partea de finanțare”, a precizat Dan Tarcea.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi realizate începând cu acest an se numără lărgirea străzii Buna Ziua, pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu și finalizarea parkingurilor care sunt în construcție.

Aprobarea bugetului va fi supusă votului în următoarea ședință a Consiliului Local.

Ovidiu Cornea

X
X
X