CLUJ | Peste 300 de sportivi din 14 țări vor lua startul la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

Stadionul Cluj Arena va găzdui în acest weekend Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaș Sőtér”. Sportivi din 14 țări vor participa la cele 38 de probe ale competiției.

Cei mai valoroși atleţi români ai momentului, alături de performeri din străinătate, campioni olimpici și europeni, se vor alinia la startul competiției în zilele de vineri și sâmbătă, 7 și 8 iunie.

La cea de-a 64-a ediţie a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaș Sőtér” vor participa peste 300 de sportivi din Kenya, Kârgâzstan, Japonia, Qatar, Serbia, Bosnia, Ungaria, Israel, Republica Moldova, Liban, Ucraina, Grecia, România și Turcia, aceștia urmând să concureze în nu mai puțin de 38 de probe distincte.

România va fi reprezentată la aceste campionate de peste 250 de sportivi, printre care se numără Alin Firfirică, Rareș Toader, Petre Rezmiveș, Andreea Marina Baboi, Florentina Iușco, Anamaria Nesteriuc sau Andrea Mikloș, cei mai buni atleți ai momentului.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, care a încheiat un protocol de colaborare cu Federația Română de Atletism, pe stadionul Cluj Arena se vor organiza în următorii cinci ani competiții internaționale de atletism de prim rang, care vor aduna zeci de mii de sportivi. În acest an, în perioada 2-3 iulie 2019, pe Cluj Arena se vor organiza și Campionatele Balcanice Junior 1.

Ne poți asculta și aici: