Cluj | Planul de școlarizare pentru anul 2019-2020 a fost aprobat. Vor fi cu 200 de elevi mai mulți decât în acest an

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj a definitivat planul de școlarizare pentru anul 2019-2020. Conform cifrei acceptate de Ministerul Educației urmează să fie școlarizați cu 200 de elevi mai mulți față de anul școlar în curs.

„Numărul de copii la Cluj e în creștere, e adevărat, chiar dacă ușoară, pe baza mutării multor tineri ținând cont de locurile de muncă ivite la Cluj. E o creștere sănătoasă, care pornește de la clasele mici și urcă spre clasele mari. Clujul este unul din puținele județe unde avem cifre de școlarizare în creștere. Din ce am vorbit cu colegii inspectori, toată lumea se plânge de scăderea numărului de copii, dar la noi deocamdată problema asta nu se pune”, a declarat, pentru EBS Radio, Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj.

Creșterea numărului de elevi se datorează, în primul rând, expansiunii zonei metropolitane a orașului, spune sociologul Norbert Petrovici. „În mare parte din zona metropolitană nu există unități școlare și dacă sunt părinții nu le folosesc. Și asta pentru că cea mai mare parte dintre părinți lucrează în Cluj. Traficul în sine îți ia mult timp și dus, și întors, așa că mulți părinți preferă să își aleagă unitățile de învățământ mai degrabă aproape de locul de muncă decât de domiciliu”, susține Norbert Petrovici.

Peste 99.000 de școlari și preșcolari sunt cuprinși în sistemul educațional din județul Cluj în prezent.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: