CLUJ | Se pregătesc amenzi pentru cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și nu au o igienă corespunzătoare

Reguli noi pentru cei care călătoresc cu mijloacele de transport public din Cluj. Persoanele cu haine murdare sau urât mirositoare ar putea fi amendate cu sume cuprinse între 100-200 de lei.

De asemenea, va fi interzis și transportul bagajelor voluminoase, precum biciclete sau lăzi. Pe de altă parte, șoferii trebuie să oprească doar în stații și să-i aștepte să urce pe călătorii cu copii mici sau persoanele cu dizabilități.

Regulile sunt prevăzute în viitorul regulament privind transportul public din oraș.

„Când am vorbit de acele persoane care au o igienă necorespunzătoare, am vorbit de cei care chiar au o abatere gravă de la aceste norme de igienă, cei care aduc în mijloacele de transport în comun riscul de îmbolnăvire a celorlalți călători. De foarte multe ori și noi am sesizat că anumiți oameni care, ieșind de la anumite puncte de lucru, vin în ținuta de lucru în mijloacele de transport în comun. Este într-adevăr o situație neplăcută”, a declarat pentru EBS Radio Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Clujenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun din Cluj consideră că măsurile care cresc gradul de civilizație în transportul public sunt binevenite.

“Este un lucru bun pentru că miroase uneori îngrozitor. Nu mise pare normal să vină cu hainele murdare, de serviciu, în autobuz”, spune o doamnă.

„Este vorba de un respect pe care fiecare trebuie să îl aibă față de ceilalți semeni. Dacă circuli încercă să fii plăcut comunității”, adaugă un tânăr.

„Nu cred că neapărat o amendă ar trebui dată, eventual un apel la bunăvoința lor, să schimbe ceva la ei”, spune un alt clujean.

Regulamentul de conduită pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca se află în consultare publică timp de 30 de zile, iar varianta finală va fi supusă votului Consiliului Local.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta si aici: