CTP Cluj vrea să majoreze amenzile pentru cei care călătoresc fără bilet. Acestea ar putea crește cu 100 de lei

Clujenii care călătoresc fraudulos pe mijloacele de transport în comun vor putea plăti amenzi mai mari.

Acestea vor crește de la 100 la 200 de lei, iar dacă plata întârzie și se va face prin Direcția de Finanțe, suma poate să ajungă la aproximativ 500 de lei.

Autoritățile clujene intenționează, de asemenea, să elimine posibilitatea celui care călătorește fără bilet de a plăti jumătate din valoarea amenzii, în termen de 15 zile. În schimb, acesta va putea achita pe loc contrololului CTP o amendă de 50 de lei.

„Bineînțeles că aceste amenzi, un pic mai mari ca nivel, vin să actualizeze oarecum și inflația și, de ce nu, până la urmă să și încurajăm publicul călător să își achiziționeze bilet sau abonament. La ora actuală avem diverse posibilități de achiziție a legitimației de călătorie. Prin SMS, 24pay, cu cardul, din chioșcuri sau de la automate”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj.

Creșterea amenzilor este doar una dintre prevederile noului regulament privind transportul public din Cluj, iar autoritățile susțin că pe această cale legislația autohtonă se aliniază cu cea europeană. Documentul se află în consultare publică, după care urmează să fie supus votului în Consiliul Local.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: