CLUJ | Zece noi autobuze școlare vor fi puse în circulație. Mijloacele de transport vor prelua și elevii din Grigorescu și Bună Ziua

Zece noi autobuze școlare vor fi puse în circulație la Cluj-Napoca, la sfârșitul acestei luni.

Programul de transport destinat elevilor din ciclul primar este extins, practic, la toate școlile din centrul orașului. În acest moment, autoritățile pun la punct ultimele detalii.

„Lucrăm la detaliile tehnice de implementare a proiectului. Asta înseamnă înmatricularea acestor autobuze, marcarea locațiilor în fața școlii pentru a putea lăsa și lua copiii, dotarea cu praguri de sol și semnalizări corespunzătoare în teren. În luna mai, așa cum am spus, ele vor intra în circulație. Cele șapte trasee noi pentru școlile din centru sunt stabilite. Avem în plus, față de ceea ce era până acum, Grigorescu și Bună Ziua”, a declarat la EBS Radio primarul Emil Boc.

Noile autobuze au fost comandate special pentru un transport mai eficient al copiilor.

„Sunt autobuze care au fost gândite special pentru transportul elevilor, sunt cu două uși, în față și la mijloc și au un număr mult mai mare de scaune față de autobuzele urbane, la nivel de 44 de locuri. Au toate celelalte facilități, cum ar fi aer condiționat, podea joasă, sistem video exterior și interior”, a precizat directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag.

Programul pilot de transport special pentru elevi a fost lansat în luna septembrie, anul trecut.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: