Clujeanul care organizează drumeții în Munții Apuseni, la EBS Radio: „Am avut turiști din 33 de țări”

Marius Popa este ghidul care îi plimbă pe clujeni, și nu numai, prin Munții Apuseni. Face asta de trei ani și, în excursiile organizate de el, au ajuns până acum turiști din 33 de țări. Și-a povestit experiența în emisiunea „Tibi or not to be”, la EBS Radio.

Marius Popa este ghid montan și organizează tururi de o zi prin Munții Apuseni. Ideea i-a venit în urmă cu câțiva ani. „A început după experiența cu un ONG, pentru că în 2011 am înființat un ONG- ATAC- Asociația pentru Turism Activ Cluj. Sună foarte agresiv, dar nu era. Era mai mult un îndemn la o viață mai activă și ne-am adresat mai mult liceenilor și am avut câteva proiecte prin munții din Cluj și atunci mi-am dat seama… Da, e ceva ce vreau să fac și am început să caut mai mult. Și mi-am dat seama că există meseria de ghid montan în România și atunci de ce nu?… pentru că am crezut în potențialul pe care Apusenii îl au și atunci am zis să merg înainte”, a povestit Marius Popa în emisiunea „Tibi or not to be”, de la EBS Radio.

Pe lângă faptul că drumețiile îi fac pe orășeni să iasă din case, acestea ar putea duce și la activarea ecoturismului în satele izolate din Munții Apuseni. Călătoriile organizate de el i-au atras și pe străini. „Și eu am rămas surprins. Până în momentul de față am avut turiști din peste 33 de țări, chiar din Taiwan, din Costa Rica, Brazilia, și persoane care chiar au călătorit destul de mult prin lume. Și au fost foarte încântați de Apuseni. Combinația asta de viață sălbatică și de comunități, pe care o oferă Apusenii este ceva exceptional”, a spus ghidul montan în emisiunea realizată de Tiberiu Crișan.

Succesul de care se bucură excursiile ghidate se reflectă și în faptul că jumătate dintre cei care merg în drumeții cu Marius Popa revin în aceste călătorii după o perioadă de timp.

Ascultă aici discuția de la EBS Radio dintre Marius Popa și Tiberiu Crișan:

Sursa foto: Facebook/Active Weekends Cluj

Ne poți asculta și aici: