Clujenii îi pot spune direct primarului Emil Boc ce îi enervează în oraș

Primarul Emil Boc a lansat o adresă de mail la care locuitorii municipiului Cluj-Napoca îi pot semnala lucruri care îi enervează în oraș și care vor fi soluționate în urma intervenției rapide a edilului.

„Am luat decizia de a propune clujenilor și o altă modalitate de comunicare cu cetățenii, alături de aplicația MyCluj, de sesizările pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, de cele pe Facebook, astfel încât am înființat o adresă de email, lucruricaremaenerveaza@yahoo.com, la care doar eu am acces și doar eu am parola. Îi invit pe clujeni să scrie lucruri punctuale, mărunte, care îi enervează în oraș, pe care le-au văzut și îi deranjează și care pot fi îmbunătățite repede, cu bani puțini. Eu sunt cel care redirecționez aceste sesizări către serviciile de specialitate din primărie și cărora le cer rezolvarea lor. Voi prezenta lunar un raport asupra sesizărilor, ce profil au și câte au fost rezolvate”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

El a spus că a fost deranjat că a primit o sesizare la sfârșitul anului trecut legată de faptul că o persoană nu putea să își înmormânteze o rudă decedată deoarece i s-a transmis că groparii nu lucrează decât după 3 ianuarie.

„Cum este posibil așa ceva? Este un lucru care te enervează, ca cetățean. Sau mergi la Finanțe și nu ai unde să găsești un copiator pentru documentele solicitate și trebuie să umbli jumătate din oraș. Sau plăți care se pot efectua electronic, dar care se fac tot la ghișee. Un alt lucru enervant este o lucrare proastă pe un trotuar, din cauza căreia un cetățean face o entorsă la picior, sau că zăpada nu a fost ridicată așa cum trebuie la o trecere de pietoni. Este un lucru mărunt, dar care derajnează”, a explicat primarul Clujului.

Emil Boc a precizat că în prima zi de funcționare a adresei de mail a primit câteva zeci de mesaje. Printre problemele semnalate se numără faptul că validatoarele de bilete din mijloacele de transport în comun nu funcționează tot timpul sau că sunt capace de canal nealiniate la nivelul străzii.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc