VIDEO | O sută de clujeni fac galerie la meciurile echipei de Fed Cup a României. Emil Boc: Suntem 60 de angajați ai Primăriei

Simona Halep și colegele ei din echipa de tenis feminin de Fed Cup a României sunt susținute la confruntarea cu Cehia, din deplasare, de 100 de clujeni. Aproximativ 60 dintre ei sunt angajați ai Primăriei.

Galeria clujeană care le susține pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu în Cehia este condusă chiar de către primarul Emil Boc. Acesta a fost cel care a dat tonul scandărilor galeriei în drum spre arena sportivă din Ostrava, după care a luat loc chiar în primul rând.

În Cehia sunt prezenți și directorul BT Arena din Cluj, Ionuț Rusu, dar și șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean.

Galeria română din sală este condusă chiar de Attila Verdes, cunoscut ca Hiena, unul din vechii lideri ai galeriilor clujene.

„Am vrut să fim și la bine și la greu alături de fetele din echipa de Fed Cup, cea mai bună pe care a avut-o România vreodată. Suntem 100 de clujeni aici, dintre care 60 de angajați ai Primăriei. Cheltuielile sunt suportate pe cont propriu. Eu am venit direct de la Bruxelles, ne-am întâlnit în Budapesta. Am închiriat un autocar, stăm la un hotel, dar fiecare își suportă costurile”, a declarat Emil Boc pentru EBS Radio.

„După meciurile foarte frumoase pe care le-am avut la Cluj, cu Canada, Elveția, Cehia, Germania, am zis că trebuie să fim prezenți și aici, iar atmosfera este incredibilă. Alături de noi sunt alți peste 200 români în sală, din diferite colțuri ale țării, le susținem pe fete și încercăm să îi dominăm pe cei 7.000 de cehi. Atmosfera din lot este foarte bună. Am vorbit aseară și cu Simona Halep și cu tatăl acesteia, prezent aici și cu celelalte jucătoare”, a mai spus Emil Boc pentru EBS Radio.

Participarea numeroasei delegații clujene în Cehia ar putea pregăti terenul și pentru alte meciuri ale echipei de Fed Cup a României la Cluj. „Decizia aparține Federației, noi suntem pregătiți și am demonstrat-o la meciurile organizate deja, unde cred că am avut parte de cel mai bun public pe care l-am văzut la un meci de tenis. Sala este ultra-modernă, peste cea din Cehia”, a adăugat Emil Boc.

Pe de altă parte, posibilitatea ca orașul Cluj-Napoca să găzduiască în viitor un turneu internațional de tenis feminin rămâne în stand-by, discuțíile incipiente cu Ion Țiriac nefiind reluate, potrivit edilului.

Clujenii vor rămâne în Cehia și duminică, în a doua zi a meciurilor.

După prima zi a confruntării scorul este 1-1. Simona Halep a trecut de Katerina Siniakova (6-4, 6-0), în timp ce Karolina Pliskova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu (6-1, 6-4).

Duminică se dispută meciurile Simona Halep – Karolina Pliskova și Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu. În caz de scor egal disputa va fi decisă în meciul de dublu, unde România va conta pe cuplul Monica Niculescu – Irina Begu.

„Sperăm să încheiem cu 3-1, dar dacă se ajunge la dublu vom vedea ce va fi. Avem o șansă mare, să jucăm semifinala cu Franța sau Belgia, iar apoi chiar finala”, a conchis primarul Boc.

Confruntarea dintre Cehia și România contează în Turul 1 al Grupei Mondiale, mai exact sferturile de finală ale ediției 2019 a competiției. Câștigătoarea dintre cele două țări va întâlni învingătoare din duelul Franța – Belgia în smifinale. Celelalte două semifinaliste se decid din duelurile Germania – Belarus, respectiv Australia – SUA.

Clujul susține Naționala României la tenis!!În direct de la Ostrava: meciul de tenis feminin Cehia-România. HAI ROMÂNIA!!!

Publicată de Emil Boc pe Sâmbătă, 9 februarie 2019

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Fed Cup

Ne poți asculta și aici: