Clujenii își pot testa gratuit gradul de confort de acasă ori de la locul de muncă

Clujenii își pot testa în zilele următoare, gratuit, gradul de confort din casă sau de la locul de muncă. Vor fi analizate calitatea aerului, temperatura radiantă a suprafețelor și riscul de apariție a mucegaiului.

„Am remarcat că la noi în țară nu e măsurat în mod real nivelul de confort al locuințelor. Asta în contextul în care subiectul e tot mai prezent pe agenda arhitecților și a constructorilor din Europa și din întreaga lume. Credem că fiecare om merită să știe în ce fel de mediu locuiește/învață/lucrează ca să poată lua cele mai bune decizii privind sănătatea lui și a familiei. Tocmai de aceea dăm start unei campanii de măsurare a nivelului de confort ambiental”, spune Bela Barabas, project managerul EvoHouse, un ONG care susține clădirile viitorului, și inițiator al campaniei.

Specialiștii vor măsura calitatea aerului din locuințe, birouri, sedii de instituții, școli și nivelul de CO2 din încăperi, temperatura din diverse locuri din acel spațiu, gradul de umiditate și de etanșeitate a ferestrelor.

Persoanele interesate să afle care e gradul de confort al spațiului lor se pot înscrie gratuit în campanie pe site-ul organizației, iar în funcție de numărul de înscriși se va face o selecție.

La finalul testului fiecare persoană va primi un mic ghid de creștere a confortului pentru locuința sau clădirea în care s-au făcut măsurătorile.

Testările vor fi făcute gratuit la începutul lunii martie de membrii echipei EvoHouse și de voluntari instruiți să folosească aparatele speciale de măsurare a confortului ambiental.

Sursa foto: EvoHouse

Ne poți asculta și aici: