Clujenii vor avea posibilitatea să se relaxeze, în următorii ani, nu în unul, ci în trei aqua parkuri

Pe lângă aqua parkul din Florești, care este deja funcțional, se vor mai construi astfel de centre de agrement în zona Becaș din Cluj-Napoca și în comuna Chinteni. Investiția din Chinteni se află în faza de aprobare la Ministerul Turismului și se ridică la 25 de milioane de euro.

La Aqua parkul din Chinteni, clujenii se vor putea relaxa și distra chiar și iarna

„Sperăm să obținem trecerea în etapa doi, adică începerea elaborării proiectului tehnic și licitația. Sunt mai multe bazine, avem tobogane de ultimă generație, avem zonă pentru adulți, pentru persoane vârstnice, avem bazin cu spumă, bazin cu valuri. Avem și o clădire care va asigura utilizarea aquaparkului pe perioada de iarnă. Și acolo vor fi tobogane, vor fi saune, și tot ceea ce este necesar într-un asemenea complex”, a declarat pentru EBS Radio Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

După ce comisia de la Ministerul Turismului aprobă studiul de fezabilitate depus, se va elabora proiectul tehnic al aqua parkului din comuna Chinteni și acesta va fi scos la licitație.

Investiția din Chinteni se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Banii provin de la Ministerul Turismului și de la bugetul local.

Proiectul din Cluj-Napoca se află doar la cea de-a doua etapă din cinci pe care trebuie să le parcurgă până la finalizare. Aqua parkul va cuprinde bazine, opt tobogane acvatice, spații verzi și alei pietonale. Vedeta centrului acvatic va fi toboganul King Cobra, de aproape 18 metri înălțime.

Alexandra Ogruțan

Sursa foto: Facebook/Magdalena Lucia Suciu