Indicatorii tehnico-economici ai Aqua Park-ului din Becaș au fost aprobați de consilierii locali, după două ore de dezbateri

Consilierii locali au aprobat, după dezbateri care au durat mai bine de două ore, indicatorii tehnico-economici ai Aqua Park-ului care va fi construit în zona Becaș. Locuitorii din zonă s-au plâns de traficul care va fi generat de noul obiectiv și de zgomotul produs.

La ședința de Consiliu local au participat mai mulți locuitori din zonă și reprezentanți ai societății civile, care s-au plâns de traficul crescut care va fi în zonă și de zgomot. „Acest proiect nu este pe masa cetățenilor, nu au fost consultați oamenii din zonă”, a spus deputatul clujean Adrian Dohotaru, care a propus amânarea votului.

Proiectantul le-a spus oamenilor că vor putea fi mutate toboganele din apropierea locuințelor, astfel încât zgomotul să nu îi afecteze pe localnici, iar accesul spre Aqua Park se va face pe un drum nou, care va porni din centura ocolitoare.

Primarul Emil Boc a spus că proiectul prevede și amenajarea unui parc cu acces liber în zonă, în suprafață de 6,7 hectare.

În cele din urmă, consilierii locali au adoptat proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici cu 18 voturi pentru și 5 abțineri.

„După aprobarea indicatorilor tehnico-economici se va continua cu pasul următor și anume contractarea și fundamentarea proiectului, apoi atribuirea, prin licitație, a contractului de concesiune, iar apoi va urma operarea. Construcția efectivă a Aqua Park-ului va dura doi ani, iar etapele premergătoare câteva luni”, a precizat Emil Boc.

Citește și: FOTO: Start pentru Aqua Park-ul din Gheorgheni. Vedeta centrului acvatic va fi toboganul King Cobra, de 17,5 metri înălțime

Ne poți asculta și aici: