Clujul vrea legătură directă cu Autostrada Transilvania. Autoritățile analizează două soluții: prin Tureni sau prin Ciurila

Autoritățile analizează două soluții pentru a lega direct orașul Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania: o legătură directă, mai scurtă, prin Tureni, sau una mai lungă, prin Ciurila.

Proiectul care prevede această legătură a fost prezentat de primarul Emil Boc reprezentanților Comisiei Europene, în cadrul întâlnirii avute la Timișoara de liderii Alianței Vestului.

„Conectarea Clujului la autostrada existentă, Câmpia Turzii-Gilău, adică să nu mai fie nevoie să mergi până în Gilău ca să urci pe autostradă sau să mergi până în Turda ca să urci pe autostradă, cum e în momentul de fațâ, ci, printr-o legătură pe care o avem în mai multe variante- una mai scurtă de 4 kilometri, din zona Tureni, alta prin zona Ciurila, mai lungă,- să poată permite conectarea mai rapidă a Clujului la autostradă”, a declarat, pentru EBS Radio, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În momentul de față accesul clujenilor pe autostradă se face doar pe Drumul Național 1, unul dintre cele mai aglomerate din țară, fie spre Gilău, fie spre Turda.

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat, pentru EBS Radio, că Primăria Cluj-Napoca nu poate asigura finanțare pentru acest proiect, dar că face lobby pentru o astfel de investiție, care ar ajuta la dezvoltarea și descongestionarea orașului.

Ascultă aici declarația primarului Emil Boc:

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: