Emil Boc, pentru EBS Radio: Autostrada Transilvania, Spitalul Regional și trenul de mare viteză Cluj-Timișoara sunt proiectele regionale pe care le-am prezentat Comisiei Europene

Primarii orașelor care fac parte din Alianța Vestului- Cluj, Timișoara, Oradea și Arad- s-au întâlnit cu reprezentanții Comisiei Europene, cărora le-au prezentat proiectele prioritare pentru această parte a țării.

„Am discutat proiectele cu impact regional, mă refer aici în primul rând la continuarea Autostrăzii Transilvania și finalizarea acesteia, ca un proiect de interes național. Doi: Spitalul Regional de Urgență de la Cluj, un obiectiv regional extrem de important pentru ceea ce înseamnă sănătatea clujenilor și a tututor locuitorilor din regiunea noastră. Trei: tren de mare viteză care să parcurgă mult mai rapid distanțele dintre Arad, Timișoara, Oradea și Cluj. Pe lângă aceste proiecte cu impact regional, care înseamnă dezvoltarea infrastructurii, mobilitate urbană, turism și locuri de muncă, am discutat și obiective specifice Clujului”, a declarat, pentru EBS Radio, Emil Boc.

Printre proiectele Clujului care pot fi finanțate cu bani europeni și care au fost expuse reprezentanților CE se numără trenul metropolitan, centura de Sud a orașului, spitalul pediatric monobloc și Cluj Innovation City, co-finanțat deja cu fonduri UE, dar a cărui dezvoltare poate continua.

Primarul Emil Boc susține că reprezentanții Comisiei Europene și-au manifestat deschiderea față de proiectele prezentate la întâlnirea cu edilii. „Noi avem toată deschiderea să colaborăm și cu Guvernul României, în primul rând, pentru că toate aceste proiecte trebuie discutate cu Guvernul României și, evident, cu Comisia Europeană. Important este că există deschidere din partea Comisiei Europene ca asemenea obiective să fie susținute și promovate în continuare. Proiectele de infrastructură sunt apreciate (de către Comisia Europeană, n.red.), pentru că vizează mobilitatea urbană, de asemenea și proiectele economice, gen Cluj Innovation City, pentru că țin de ceea ce înseamnă viitorul Europei și al României pe cercetare, inovare, IT și de creștere a gradului de competitivitate a regiunii noastre. Nu în ultimul rând, sunt apreciate proiectele care vizează mobilitatea alternativă la mașină: tren metropolitan, metrou, susținerea transportului alternativ cu mijloace moderne, tramvaie, autobuze electrice în orașele noastre”, a explicat edilul.

Sursa foto: Facebook/Nicolae Robu

Ne poți asculta și aici: