Cod galben de ninsori și vânt în zona de munte a județului Cluj

Zona de munte a județului Cluj este de astăzi până duminică sub avertizare Cod galben de ninsori. Meteorologii susțin că se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla cu viteze de până la 50 de kilometri pe oră.

Avertizarea emisă de specialiști este valabilă de vineri, de la ora 23.00, până duminică, la ora 18.00.

„În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h”, se arată în avertizarea trimisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pentru mai multe județe din sudul țării a fost emisă o avertizare Cod portocaliu, valabilă de sâmbătă dimineață până duminică la prânz. „În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h”, se mai spune în avertizarea ANM.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: