Cod galben de viscol în zona de munte a județului Cluj de mâine până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de viscol pentru județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, valabilă de mâine, de la ora 5.00, până duminică, 23 decembrie, la ora 18.00.

„În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ”, susțin meteorologii.

În paralel, în același interval orar, este valabilă și o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 metri, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării. Aici vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie

Ne poți asculta și aici: