Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Comisia Europeană caută soluţii pentru sprijinirea micilor agricultori care cresc porci

Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan, a declarat, la Cluj, că se caută soluţii pentru acordarea de ajutoare financiare pentru micii agricultori din România care cresc porci, pentru a trece peste problemele cauzate de pesta africană.

 

Phil Hogan, Corina Crețu, Petre Daea și Daniel Buda au avut un dialog cu cetățenii, la Cluj

„Încercăm să vedem cum putem face mai mult în România pentru a ne asigura că este detectată boala şi cum putem limita răspândirea acesteia. Trebuie să ne gândim la măsuri de biosecuriate şi discutăm cu serviciile fito-sanitare pentru măsurile care ar ajuta la limitarea răspândirii bolii. Am discutat cu premierul Dăncilă şi ministrul Agriculturii să vedem cum îi putem ajuta financiar pe micii agricultori care cresc porci de carne în propria curte, pentru a trece peste această problemă”, a declarat comisarul european, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca.

Phil Hogan a spus că aceasta nu este o problemă strict românească, ci că multe ţări se confruntă cu pesta porcină africană. Potrivit acestuia, a existat un focar şi în Belgia.

La aceeași conferință, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că în România nu se întrerupe creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei, dar a menționat că această activitate se va face cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare.

Text și foto: Cristina Năstasă

X
X
X