Comuna Florești, „curtată” de investitori. Ar putea fi create peste 5.000 de noi locuri de muncă

Un singur investitor privat ar putea crea aproape 5.000 de locuri de muncă în cea mai mare comună din România, Florești.

Este vorba despre o companie din domeniul construcțiilor de mașini, în special industriale, potrivit primarului Horia Șulea. Investitorul are deja o unitate de producție cu peste 100 de angajați în comună și terenul necesar extinderii, dar se află în discuții și cu alte administrații, potivit edilului.

Acesta a explicat pentru EBS Radio care este una din principalele cerințe ale companiei, pentru ca investiția să prindă contur.

„Oamenii vin, testează piața, ce oferă Floreștiul, Clujul, Baciul, sau ce oferă alte localități din țară și se vor așeza acolo unde condițiile sunt cele mai bune pentru ei. Ei au început producția în Florești, dar nu la nivelul la care vor să ajungă. Eu cred că odată ce începe să își desfășoare oareșce activitate aici, probabil că aici vor încerca să facă. M-au întrebat dacă putem să asigurăm transportul a 5.000 de oameni, în trei schimburi, cu mijoacele de transport ale Companiei de Transport Public. Orice este posibil, pentru că oamenii aceștia nu așteaptă să fie tansportați pe gratis, vor fi transportați în condițiile în care sunt transportați toți cetățenii comunei Florești și ai zonei metropolitane”, a spus Horia Șulea.

O altă companie, de această data din domeniul producției auto, a cumpărat o suprafață de 17 hectare de teren în partea de Sud-Vest a Floreștiului și a cerut certificatul de urbanism pentru amenajarea unor spații de producție și comerciale.

„Au cumpărat teren, au solicitat certificat, ce vor face și cum vor face sau când vor demara nu știu. Din câte cunosc, investiția va fi ceva de genul: showroom și service mai spre șosea, iar de acolo încolo spații de producție. Ce vor produce nu pot să vă spun”, a mai precizat Șulea.

Potrivit edilului, la ora aceasta aproximativ 2.200 de companii private funcționează în comună, numărul angajaților fiind de aproximativ 19.000. Populația comunei, care este cea mai mare din România, se apropie de 40.000 de locuitori.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Horia Șulea

Ne poți asculta și aici: