Concert de operă în Cimitirul Central din Cluj

Spectacol emoționant de operă în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, cu ocazia Luminației.

„Requiem aeternam” este parte din seria de evenimente numite „Lacrimosa” și este susținut de Claudiopolis Youth Orchestra, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și regizat de Ina Hudea.

Spectacolul este organizat pentru al cincilea an consecutiv de către Scena Urbană.

”Luminația este un eveniment cu o mare însemnătate la Cluj-Napoca și în tot Ardealul. Este acea zi din an în care ne luăm întreaga familie și mergem să aprindem o lumânare pentru cei pe care i-am iubit și nu mai sunt printre noi. Și așa, cimitirele din Cluj devin locurile cele mai calde ale orașului, acolo unde mii de luminițe îți încălzesc trupul și sufletul. De cinci ani suntem și noi acolo, pentru a le oferi oamenilor un motiv de a sta poate mai mult de câteva minute, pentru a se reculege, pentru a-și oferi poate mai multă pace și liniște”, a spus arhitectul Daniela Maier, coordonatorul Scenei Urbane.

Spectacolul are loc vineri, 1 noiembrie, de la ora 18.00. Evenimentul va fi continuat, a doua zi, sâmbătă, 2 noiembrie, cu tururi ghidate în Cimitirul Central, susţinute de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici. Acestea încep la ora 11.00.

 

Ne poți asculta și aici: