Instituțiile de învățământ au scos la concurs atât locuri cu taxă, cât și bugetate pentru cei care nu au reușit să se înscrie în sesiunea din iulie.
Aproximativ 80.000 de studenți sunt așteptați să înceapă cursurile în această toamnă, la universitățile din Cluj-Napoca.
La Universitatea Tehnică, la nivel licență, sunt specializări la care nu au fost ocupate toate locurile bugetate, în timp ce la altele mai mulți candidați se luptă pe un singur loc.
La Managementul Energiei, de exemplu, a fost scos la concurs un singur loc bugetat pentru care s-au înscris zece candidați.
Concurență mare este și la Inginerie Civilă, unde pentru cele zece locuri bugetate se luptă patruzeci de candidați. Căutate sunt și specializările Automatică și Informatică, unde sunt 2,5 candidați pe un loc, respectiv Inginerie Medicală, cu 2 candidați pe loc.
La USAMV, secția de Medicină Veterinară, unde sunt disponibile 30 de locuri cu taxă, este cea mai căutată specializare de tinerii care s-au înscris la admiterea de toamnă.
Și la Universitatea Babeș-Bolyai concurența este acerbă. Cele mai căutate specializări sunt în domeniile economie, geografie și psihologie. Peste 3.200 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele de la începutul sesiunii de toamnă a admiterii.
Ioana Pîrlea