Consiliul Județean Cluj a alocat peste 350.000 de lei pentru prevenirea infestării porcilor cu pesta africană

Consilierii județeni clujeni au aprobat astăzi alocarea sumei de 352.000 de lei pentru luarea unor măsuri de prevenție a apariției pestei porcine. Banii au fost alocați din fondul de rezervă al județului Cluj.

CJ a alocat bani din fondul de rezervă pentru prevenirea pestei porcine africane

Printre măsurile profilactice se numără instalarea de dezinfectoare rutiere pe cel puțin patru artere din județ. Astfel, vor fi achiziționate 1.000 de kilograme de soluție virulicidă  (Virkon S 1:200) care va fi folosită la dezinfectarea autovehiculelor.

Din banii alocați vor fi achizționate, de asemenea, 14.000 de kilograme de sodă caustică și a 140.000 de kilograme de var nestins pentru cele aproape 14.000 de gospodării unde sunt crescuți porci.

În județul Cluj nu a fost identificat deocamdată virusul pestei porcine. Direcția Sanitar Veterinară Cluj a inițiat însă o anchetă epizootologică la o firmă din Dej, după ce aici a fost transportat, pentru neutralizare, un mistreț infestat din județul Sălaj.

Reprezentanților societății li s-a pus în vedere să ia unele măsuri profilactice pentru a se evita răspândirea virusului pestei porcine africane în județ.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: