Toți locuitorii din satul Dealul Negru vor avea apă potabilă. Rețeaua de alimentare va fi extinsă și în satul Călățele Pădure

Consiliul Județean Cluj a semnat certificatele de urbanism necesare extinderii alimentării cu apă potabilă în satele Călățele Pădure și Dealul Negru din comuna Călățele.

„Este un nou pas, extrem de important, pentru dezvoltarea acestei comune, inclusiv din punct de vedere turistic. După finalizarea lucrării, componenta de rețea nou creată va fi preluată și integrată de către Compania de Apă Someș, astfel încât calitatea apei de care vor avea parte noii beneficiari să fie cât mai ridicată”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, la Călățele Pădure proiectul prevede extinderea conductei de apă de la cele trei izvoare-sursă aflate în amonte până la cuplarea cu conducta publică ce alimentează satul.

Rețeaua extinsă va avea o lungime de 1.350 de metri și va fi prevăzută cu un rezervor din fibră de sticlă de 40 de metri cubi, bazine de colectare pentru fiecare dintre cele trei izvoare, cămine de vană și hidranți supraterani.

În ceea ce privește Dealul Negru, primăria comunei Călățele a solicitat extinderea rețelei de apă pentru locuitorii care, în prezent, nu au acces la apa potabilă de la rețea.

„Aici, extinderea rețelei se va realiza pe două tronsoane, în lungime totală de circa 2.550 de metri”, au arătat reprezentanțiI CJ Cluj.

Ambele investiții vor fi implementate astfel încât să permită și în viitor extinderea rețelei de distribuție, după necesitate, în funcție de dezvoltarea localităților și a creșterii consumului de apă.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Te-ar mai putea interesa

X
X
X