Dan Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de televiziune: Clujul e mult mai în față decât Timișoara

Dan Negru este unul dintre cei mai de succes prezentatori de televiziune din era post-decembristă, dar rămâne cu gândul la orașul său natal Timișoara, în care are de gând să se întoarcă.

Dan Negru, în studioul EBS Radio: Clujul este mult mai avansat în acest moment decât „capitala Banatului”. FOTO: Mihai Pop

Chiar dacă orașul de pe Bega a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în 2021, omul de televiziune crede că Clujul este mult mai avansat în acest moment decât „capitala Banatului”.

„Eu sper ca măcar să vă ajungem… Clujul, în clipa asta e mult mai în față, în comparație cu orașul meu, Timișoara. E de ajuns să te uiți la fotbal, care e prost, mi-e scârbă de el, dar Clujul dă campioana, Untold, Clujul dă un festival mare, cinema – TIFF -ul, dă festivaluri de film. La imobiliare, Clujul dă niște prețuri uriașe, dar Clujul dă IT-ul, deci cred că e un avans mare al Clujului. Timișoara mea a rămas, din păcate, în urmă”, a declarat Dan Negru pentru EBS Radio.

El mai crede că orașele din Vestul și Nord-Vestul țării inspiră o atmosferă specială față de cea din Capitală.

„Orice s-ar întâmpla, oamenii sunt altfel aici. Când m-am urcat în avion pe Otopeni venind spre Cluj, oamenii se <<vedeau>>, adică îți dai seama care e clujean sau care e timișorean. Când mă duc spre Timișoara, oamenii au un alt tip de educație, habar nu am de unde vine asta, un alt tip de spirit civic, dar vine de undeva”, a mai declarat Dan Negru.

„La București eu nu am putut să înțeleg noțiunea de a te certa cu ungurii”

Vedeta Tv spune că la Timișoara a crescut cu o vecină, tanti Grete, care era nemțoaică și cu un maghiar care îi era cel mai bun prieten, Tibi, care „îmi e chiar cel mai bun prieten”.

„Ani de zile la București eu nu am putut să înțeleg noțiunea de a te certa cu ungurii. Nu am înțeles-o pentru că eu am crescut în Timișoara cu Tibi, am avut iubite unguroaice”, a mai spus Dan Negru.

Vedeta Tv mai spune că de fiecare dată când merge acasă, la Timișoara, mănâncă savarină la cofetăria la care mânca astfel de prăjitură de când avea 10 ani. La fel, când merge în Ungaria, primul lucru se duce la Makó și mănâncă prăjitură la o cofetărie care funcționează neîntrerupt de 180 de ani.

Cea mai frumoasă declarație

Din toți anii în care a apărut la televiziune, Dan Negru are o amintire dragă, care, culmea, e legată tot de Cluj.

„Eram în aeroport la Cluj acum ceva vreme și a venit un domn la mine, avea vreo 70 de ani. Și mi-a zis <<Eu sunt profesor la pensie și nu îmi place deloc ce faci, cum urli, cum dai din mâini, cum gesticulezi, dar nevastă-mea s-a uitat la toate emisiunile tale. Mie nu îmi place ce faci domnule Negru, dar nevastă-mea se uita la toate emisiunile. Soția mea, mi-a spus omul, a murit acum vreo trei ani și de atunci de fiecare dată când apari la televizor îl dau mai tare și îmi fac treburile prin casă. E ca și când soția mea e în casă>>. A fost cea mai frumoasă declarație pe care am auzit-o”, a povestit Dan Negru.

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: