Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

De anul viitor, șoferii ar putea circula neîntrerupt pe mai bine de 100 de kilometri ai autostrăzii Transilvania

Șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostrada Transilvania între Nădășelu, județul Cluj și Ungheni, județul Mureș, pe o distanță de peste 100 de kilometri, de la finalul anului viitor.

Asta spun oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit cărora porțiunea de autostradă dintre Iernut și Câmpia Turzii, de aproximativ 33 de kilometri, va fi gata până la finalul lui 2019. O altă porțiune, de aproximativ 14 kilometri, între Iernut și Ungheni, va fi gata chiar în această lună și ar putea fi utilizată deocamdată distinct, dacă se va rezolva legătura ei cu DN1. Apoi, de la Câmpia Turzii la Nădășelu, șoferii pot deja circula fără întrerupere pe 61 de kilometri.

„Iernut – Chețani, Chețani – Câmpia Turzii, aceste două tronsoane vor fi gata anul viitor. Și executate și recepționate. Anul viitor deschidem circulația și pe acestea. Se lucrează, sunt destul de avansați (constructorii, n. red,), nu ar trebui să fie probleme. Noi le dăm termen până la sfârșitul anului (viitor, n.red.), pentru că pot să apară faimoasele probleme neprevăzute”, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Practic, a mai spus Șerbănescu, la sfârșitul anului viitor ar trebui să se circule continuu de la Ungheni la Nădășelu.

CNAIR se pregătește să dea în folosință, cel târziu în luna decembrie, tronsonul Ungheni (localitate situată la 11 kilometri de Târgu-Mureș) – Ogra, care are 10 kilometri și Ogra – Iernut, care are 3,6 kilometri. Asta dacă se va rezolva problema conectării cu DN1 la Iernut, printr-o bretea rutieră.

CNAIR lucrează la modificarea Regulamentului de recepție, astfel încât un proiect să poată fi recepționat și atunci când sunt folosite soluții provizorii.

Există două riscuri. Cei de la Astaldi (firma care realizează segmentul Ogra – Iernut, n.red.) să nu termine breteaua și noi să nu putem să modificăm la timp Regulamentul de recepție. Dar una este ce propunem noi și alta ce ni se acceptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Lungimea tronsoanelor între Ungheni și Nădășelu:
Ungheni – Ogra 10 km
Ogra – Iernut – 3,6
Iernut – Chețani 17,9
Chețani – Câmpia Turzii – 15,9
Câmpia Turzii – Gilău – 50,2
Gilău – Nădășelu – 9 km

Vezi AICI stadiul lucrărilor la autostrăzile din România.

Ovidiu Cornea

X
X
X