Deszăpezirea drumurilor județene merge anevoios la Cluj. Firmele nu fac față din lipsă de utilaje și personal

Firmele de deszăpezire fac față cu greu intervențiilor pe drumurile județene și nu reușesc să le curețe corespunzător, spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

De altfel, instituția a notificat una dintre societăți pentru că nu a intervenit corespunzător și ar putea rezilia contractul, dar acest lucru poate înrăutăți și mai mult situația, a adăugat președintele forului județean.

Instituția caută de mai mult timp firme care să intervină atunci când cele care au contract nu fac față, însă deocamdată fără succes.

„Căutăm de trei luni firme care să intre pe aceste loturi, în completarea celor pe care le avem, pentru perioada în care acestea nu fac față. Și nu se găsesc firme care să vină să deszăpezească. Nu au angajați suficienți, nu se angajează nimeni la firmele de deszăpezire. Și nici nu au utilaje în plus față de cele 4-5. Nu avem ce să facem. Dacă reziliem contractul, îi dăm afară, atunci nu rămân cu nicio firmă pe acel sector”, a declarat Alin Tișe.

În Cluj există aproximativ 1.200 de kilometri de drumuri județene, împărțite în patru loturi. Deszăpezirea acestora este asigurată de companii distincte, care au câștigat licitațiile organizate de forul județean.

Prefectura Cluj, care a convocat, ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a arătat că pe numeroase drumuri județene traficul a fost îngreunat din cauza depunerilor de zăpadă, iar unele sectoare de drum au fost impracticabile. Este vorba de zonele Huedin, Gilău, Aluniș sau Sat Gheorgheni.

Ovidiu Cornea