CLUJ | Se circulă cu dificultate pe trei drumuri din județ, din cauza zăpezii viscolite

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din județul Cluj, dar nu există blocaje sau șosele închise. Șoferii sunt avertizați că pe trei sectoare de drum traficul este îngreunat din cauza zăpezii.

Traficul rutier este îngreunat din cauza zăpezii viscolite depusă pe carosabil pe drumurile din Râșca, Mărișel – Crucea Iancului – DN 1R și Răchițele – Ic Ponor. Aceste sectoare de drum au fost, de altfel, închise miercuri pentru câteva ore.

Și acum drumarii acționează cu autovehicule și utilaje speciale pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil și lărgirea căii de rulare.

Precipitațiile sub formă de ninsoare și temperaturilor negative au afectat, de altfel, mai multe drumuri judeţene, care sunt acoperite de zăpadă sau polei.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 16 ianuarie, s-a acţionat pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. 41 de utilaje au fost scoase pentru a curăța drumurile. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 36 de drumuri judeţene, cu 19 utilaje. 362 de tone de material antiderapant, inclusiv sare au fost folosite pe aceste drumuri.

În zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 16 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează pe 10 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare, s-au folosit pentru aceste drumuri.

Totodată, în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 163 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, arată reprezentanții Consiliului Județean, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

Ne poți asculta si aici: