,,Dexplicații” – egy új társasjátékot talált fel egy kolozsvári fiatal

Az internet érájában egy kolozsvári fiatal, Alexandru Șerban, egy új társasjátékot talált fel, amely bár még nagyon kezdetleges formában mutatkozik – abban az esetben, ha tágabb érdekeltséget ér el, akár nagy mennyiségben is gyárthatóvá válhatna.

A társasjátékot Kolozsváron mutatták be először szombaton, azaz június 15.-én.

A három körön belül történő játékot minimum 4 és maximum 160 fő játszhatja egyszerre, amely az egyéni kreativitást fejleszteni. A társasjáték 1000 lapot tartalmaz, a szavak tárgyakat szimbolizálnak, a játék célja pedig az, hogy mindenki úgy tudja leírni ezeket a szimbolizált tárgyakat, hogy társaik megértsék. ,,A kommunikáció számos módját gyakoroltatja a játék: verbális, non-verbális és lényegesítés. Nagyon sokszor játszottunk társasjátékokat a barátaimmal, viszont ezek közül számos nem volt jól lefordítva, innen született meg az ötlet, hogy készítsük el a Dexplicații társasjátékot” – tájékoztatott Alexandru Șerban, a játék feltalálója.

A játék most még nagyon kezdetleges szakaszban van, a fiatal alkotó mostanig 200 példányt készített el, mindeniket sajátkezűleg. Ha a visszajelzés pozitív lesz, úgy véli, hogy ennek a játéknak a termelését nagyobb mértékben kívánja megvalósítani.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: