Doar doi din zece angajați sunt loiali companiei la care lucrează

Doar doi din zece angajați români din mediul privat sunt loiali companiei pentru care lucrează, iar 70% spun că ar lua în considerare o schimbare dacă găsesc o variantă mai bună, arată un studiu al UP! Your Service.

La polul opus, 10% dintre ei nu cred deloc în loialitatea față de un angajator, potrivit studiului UP! Your Service, informează Mediafax.

Principalul motiv care afectează loialitatea salariaților români față de angajator este nerecunoașterea meritelor, susțin 44,8% dintre participanții la studiu. „Bineînțeles, un rol important îl are și salariul, împreună cu beneficiile extra-salariale acordate de companie (32,3% dintre respondenți), precum și volumul mare de muncă (28%), mediul de lucru stresant (24,8%) ori controlul exagerat al activității (24%)”, se mai scrie în studiul citat.

Alte lucruri care influențează negativ loialitatea angajaților români sunt lipsa oportunității de a avansa în carieră (20,6%), procesele de lucru greoaie (17,8%), relația cu șeful (16,8%), lipsa oportunității de dezvoltare pe plan profesional (16,5%), pedepsele sau penalizările (14,2%) sau relația cu colegii (12%).

„Deși salariul este cel mai important factor în alegerea locului de muncă, acesta nu mai reprezintă principalul motiv pentru care un angajat părăsește angajatorul actual. De fapt, lipsa aprecierii este astăzi cel mai important motiv pentru care angajații iau în calcul schimbarea locului de muncă. Aprecierea pe care o așteaptă nu vine doar de la manager sau nu înseamnă doar beneficii și compensații, ci trebuie să răspundă și la întrebarea <Cât de valoros sunt eu aici?> pe care și-o poate pune un angajat. Dacă nu se simte valorizat, acesta va fi tentat să caute un nou loc de muncă, iar factorii decisivi în alegerea sa vor fi salariul oferit și reputația brandului”, spune Elena Călin, CEO al UP! Your Service România.

Patru din zece salariați din privat consideră că managerii nu le încurajează și sprijină dezvoltarea, iar mai bine de jumătate spun că nu primesc feedback valoros de la manager. Totodată, aproape 60% consideră că organizația pentru care lucrează nu le dă șansa să își construiască un plan de carieră sau să promoveze și nici nu oferă cursuri de formare care să îi ajute să își construiască abilități de care au nevoie pentru a-și dezvolta activitatea.

Studiul UP! Your Service România a fost realizat în perioada 1 – 30 septembrie 2018, pe un eșantion format din 2.042 de respondenți salariați din mediul privat din toată țara.

Foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: