Doar un sfert din locurile redeschise în creșele clujene, ocupate în primele două zile

Aproximativ un sfert din locurile disponibile în creșele clujene au fost ocupate în primele două zile de la redeschiderea acestor unități.

Peste 140 de copii au fost prezenți în creșe joi, în prima zi de la redeschiderea acestora, în timp ce vineri s-au prezentat 182 de copii, potrivit datelor Primăriei Cluj-Napoca. Asta deși numărul solicitărilor din partea părinților a fost de 550 de locuri.

În această perioadă sunt disponibile 721 de locuri în creșele publice, cu respectarea măsurilor de distanțare între copii, numărul existent în mod obișnuit este de peste 1.200.

Efectivele grupelor, care cuprind în mod normal între 20 și 30 de copii, au fost reduse la aproape jumătate, pentru respectarea distanțării între aceștia:

“Am redeschis creșele pentru că ne-au cerut clujenii să facem acest lucru și am făcut-o în condițiile stabilite de autorități, am început din timp pregătirile astfel încât să fie asigurate circuitele, controalele cu privire la apa potabilă și respectarea tuturor regulilor stabilite de autorități”

Cele 16 creșe publice din Cluj-Napoca au fost închise începând cu 13 martie, pentru limitarea răspândirii virusului, cu doar câteva zile înainte de instituirea stării de urgență.

Ne poți asculta și aici: