După câteva zile de primăvară, din această noapte revine iarna la Cluj

După câteva zile în care temperaturile au ajuns chiar și la 10 grade, meteorologii anunță o răcire a vremii, astfel încât sâmbătă dimineață în județul Cluj minimele vor ajunge chiar și la -14 grade Celsius.

„Noaptea asta încep precipitațiile, la început vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și treptat se vor transforma în ninsoare. Așa că mâine nu ar fi exclus să vedem un strat nou de zăpadă de 1-3 centimetri, în zona mai înaltă chiar 5 centimetri. Iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, vremea se va răci accentuat, vom avea intensificări ale vântului și în zonele joase, cu viteză la rafală de 40-50 de kilometri pe oră, iar dimineața așteptăm temperaturi în jur la -10 grade cam în tot județul, iar în zona depresionară -12, -14 grade. Pe parcursul zilei de sâmbătă temperaturile rămân în general negative, undeva între -4, -1 grad, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică iar vom avea ger, în jur la -10 grade și sub”, a declarat, pentru EBS Radio, Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Nord.

Potrivit acestuia, de duminică începe să se încălzească, iar la orele amiezii vor fi 1, poate chiar 2 grade, și va fi soare. „De săptămâna viitoare putem zice că vine iar primăvara, dar astfel de pătrunderi de aer rece vor mai fi și în luna martie”, a mai spus meteorologul.

La Cluj nu s-au mai consemnat temperaturi negative pe timpul zilei din luna ianuarie.

Răcirea vremii este cauzată de un val de aer scandinav care a pătruns în România.

Ne poți asculta și aici: