Vremea se răcește de mâine! Temperaturile vor fi cu 10 grade mai mici decât cele din prezent

Vremea intră de mâine într-un proces de răcire, anunță meteorologii. Astfel, în următoarele zile, maximele termice nu vor mai trece de 20 de grade și se pot semnala precipitații.

De săptămâna viitoare, toamna își va intra în drepturi. Temperaturile de peste zi vor fi cu până la 10 grade mai scăzute decât cele din prezent, a declarat, pentru EBS Radio, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Nord, Narcis Maier: „Săptămâna următoare va fi o vreme normală din punct de vedere termic, cu temperaturi maxime de 14-16 grade și cu minime de 3-4 grade. Precipitații vor fi, în general, slabe cantitativ. Oricum, sfârșitul de octombrie este, de regulă, o perioadă săracă din punct de vedere al precipitațiilor”.

Schimbările de temperatură pot favoriza apariția bolilor. Șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, epidemiologul Mihai Moisescu, ne spune cum ne putem proteja de viroză sau chiar de gripă. „În primul rând, trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător temperaturilor exterioare. Să mâncăm legume, fructe, să consumăm sucuri naturale stoarse din fructe. Să avem o alimentație ponderată, în care să intre și grăsimi, și proteine, și glucide. Dacă strănutăm sau tușim, să o facem în batiste de unică utilizare, în coșul mâinii sau în unghiul făcut de braț și antebraț. Dacă avem simptomatologie de viroză sau gripă, trebuie să ne adresăm medicului de familie. Dacă avem copii sau noi suntem cu aceste simptome, trebuie să ne izolăm la domiciliu”, a declarat Mihai Moisescu.

Direcția de Sănătate Publică Cluj monitorizează de la începutul acestei luni cazurile de îmbolnăviri. Mihai Moiescu susține că, momentan, acestea sunt în limitele preconizate de specialiștii DSP.

Sursa foto: pixabay.com

Darian Sacalis

Ne poți asculta și aici: