Ecaterina Andronescu, la Cluj: Orele de Religie din școli vor fi regândite

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat la Cluj că orele de Religie din școli trebuie regândite, astfel încât copiii să dobândească un set de valori morale, care să reprezinte referințe pentru întreaga lor viață.

„În legătură cu Religia, în urmă cu vreo două săptămâni, chiar am avut o întâlnire, am cerut o întâlnire Preafericitului Părinte Patriarh, în încercarea mea de a regândi ora de Religie, pentru ca ea să fie centrată pe segmentul acesta, de valori morale, cu care orice om trebuie să plece din școală și care să reprezinte referințe pentru toată viața lui. (…) Încercăm acum să facem acest lucru și cred că nu este deloc nepotrivit, poate nu atât să facem doxologie și mai știu eu ce fac unele discipline de religie din planurile de învățământ, ci mai ales să ne ocupăm de aceste valori, pentru că uitați-vă în ce societate trăim, într-o societate extrem de dezbinată”, a spus Ecaterina Andronescu, la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Ministrul Educației nu crede că orele de Religie trebuie scoase din școli. „Nu sunt de părere că ora de Religie trebuie scoasă din școală. Cred că dacă ora de Religie face ceea ce este normal să facă – setul acesta de valori morale cu care orice om trebuie să plece din școală și care să prezinte referințe pentru toată viața lui – sper să dea un randament corespunzător”, a mai spus ministrul Educației.

Ora de Religie a fost reintrodusă în sistemul preuniversitar de învățământ în 1990. Materia este opțională, iar înscrierile pentru aceasta se fac la începutul anului școlar.

Text și foto: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: