Ecaterina Andronescu le recomandă învățătorilor să nu facă after-school cu elevii proprii

Ministrul Educației le recomandă învățătorilor să nu își ia la programul after-school elevii proprii. Acest lucru va fi stabilit și prin legea Educației, a declarat, la Cluj, Ecaterina Andronescu.


„Recomand învățătorilor să nu își ia copii de la clasa lor. Pot să ia copii de la alte clase, n-am nimic împotrivă. Dar în momenul în care învățătorul ia copii de la clasa lui – nu neapărat că aceasta e realitatea – dar se naște suspiciunea, mai ales în mintea părinților care nu-și trimit copiii la after-school-ul organizat de doamna învățătoare, că al lui copil sau ai lor copii nu sunt tratați în manieră egală”, a declarat, la Cluj, Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ministrul Educației consideră că nu este etic ca profesorii să dea meditații elevilor cărora le predau la clasă. În acest caz, spune ministrul, nu sunt doar dascălii vinovați, ci și părinții, care fac presiune asupra profesorului.

Ministrul spune că orele de meditații sunt luate de către părinți pentru copiii lor de la vârste din ce în ce mai fragede. „Am constatat din evaluările pe care le avem că, începând chiar de la clasa a doua, apar decalaje între copiii care aparțin aceleiași generații. Și atunci o să rugăm doamnele și domnii profesori să înceapă chiar din ciclul primar acele ore remediale, în așa fel încât să n-ajungem la clasa a opta să constatăm că din 142 de mii de elevi, câți au fost anul trecut, 55 de mii n-au luat măcar 5 la matematică. Deci doar așa putem să micșorăm presiunea pe meditații”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Proiectul privind introducerea orelor remediale este în dezbatere din decembrie anul trecut și va fi inclus în noua lege a învățământului.

Text și foto: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: