Elektromágnesesség, mikroszkópok, azaz Kísérletszombat

Tizedik alkalommal szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Fizika Kara 2019. április 13-án a kar nyílt napját, a Fizika Kísérletszombatot.

Az eseménynek a BBTE főépülete (Farkas/Kogălniceanu u. 1 sz.) ad otthont, ahol az interaktív, illetve a kipróbálható fizika-kísérleteket, a kimondottan erre az alkalomra készült fizika-showkat tekinthetik meg az érdeklődők.

A szervezők várnak mindenkit szombaton 11.00 és 15.00 óra között, akit érdekel, hogy hogyan jelenik meg a rend és rendezetlenség a fizikában, aki kísérleteken keresztül szeretné megérteni az elektromágneses jelenségeket és akit a mikroszkópok világa érdekel. A kísérletek kipróbálása mellett az érdeklődők kulisszatitkokat is megtudhatnak a különféle jelenségekről a BBTE Fizika Karának úgy oktatóitól, mint diákjaitól.

Az esemény résztvevői megtekinthetik a BBTE Színház és Film Kar másodéves hallgatóinak fizika témájú bábszínházi előadását is.

A rendezvényre a belépés ingyenes, az előadásokra viszont az intézmény tanácsolja az előzetes bejelentkezést az atom.ubbcluj.ro/empirx címen, ahol információkat lehet megtudni az előadásokról – tájékoztat a Tudományegyetem.

A felvétel forrása: Babeş-Bolyai Tudományegyetem/Facebook

Te-ar mai putea interesa