Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Szociológus napokat szerveznek Kolozsváron

A BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete, a Max Weber Szakkollégium, a KAB Szociológia és Demográfiai Szakbizottság és a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége (RODOSZ) szervezésében 2019. április 15–17. között kerül sor a 9. Szociológus Napokra Kolozsváron.

Az idei előadások az aktuális, közéleti kérdéseket tárgyalják, mint például az ifjúság és a munka változó világa a rendszerváltás után. Az előadók között erdélyi és külföldi, főleg magyarországi szakemberek vannak, a társadalomkutató szakma ismert képviselői. A Szociológus Napok célja továbbá a szociológiai nézőpont széleskörű megismertetése, illetve a szociológus szakma népszerűsítése. A rendezvény célcsoportja viszonylag tág, a Kolozsváron élő értelmiségiek, fiatalok, diákok, akik a tárgyalt témák iránt érdeklődnek – tudtuk meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közleményéből.

A rendezvényt az Erdélyi Társadalom-lapbemutató zárja, ahol a 2018/2. számot mutatják be: Geambașu Réka (lapszámfelelős, BBTE). Felkért hozzászólók: Bodó Julianna (Sapientia-EMTE, Csíkszereda) és Magyari Nándor László (BBTE). Helyszín: a Szociológia Tanszék Dosztojevszkij (volt Szántó – Plugarilor – 34.) utcai épülete, 7-es terem.

A felvétel forrása: szociologusnapok.ro