VIDEO | Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de autoritățile din Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost ridicate de pe stradă de oamenii legii și plasate sub ordinele Tribunalului Penal din San Jose, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Udrea și Bica au fugit în Costa Rica înainte de a fi condamnate în dosarele în care sunt cercetate pentru fapte de corupție. Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani de închisoare, iar Alina Bica are de ispășit patru ani de detenție. Ele au pe rol și alte dosare.

Procedurile de extrădare sunt, însă, destul de complicate. România și Costa Rica nu au un tratat bilateral în acest sens, dar țara din America Centrală a aderat la o convenție internațională prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție.

În plus, Elena Udrea a născut recent în Costa Rica, iar avocatul ei a declarat că șansele de extrădare sunt minime, deoarece copilul a primit cetățenia acestei țări și legislația statului nu permite separarea lui de mamă. Mai mult, Elena Udrea și Alina Bica au statut temporar de refugiat, care este valabil până în februarie, anul viitor, a precizat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Undrea.

Sursa foto: Facebook/Elena Udrea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X