Elena Udrea și Alina Bica, două luni de arest preventiv

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, a anunțat şeful Biroului local al Interpol, Gustavo Chinchilla.

„Ambele persoane sunt în custodia Biroului pentru Investigaţii Judiciare şi în acest moment se află în detenţie preventivă pentru două luni (…), timp în care va fi efectuată procedura de extrădare”, a precizat oficialul, citat de Mediafax.

Întrebat cât va dura procedura de analizare a cererii de extrădare, Gustavo Chinchilla a precizat: „În mod obişnuit, de la arestarea preventivă, Guvernul care solicită extrădarea are la dispoziţie două luni pentru a finaliza tot ce este necesar”. Persoanele care fac obiectul cererii de extrădare pot contesta decizia prin recurs în justiţie. Gustavo Chinchilla a confirmat că există o cerere de acordare a azilului în Costa Rica, subliniind că se aşteaptă soluţionarea acestei solicitări pentru a se stabili dacă va avea loc extrădarea.

Şeful Interpol Costa Rica a precizat că argumentele de tip familial „nu reprezintă obstacole” pentru o extrădare.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X