Elfogyasztható tányérok jönnek divatba

Az ebédünk után már a tányérunkat is megehetjük. Új trend születik, méghozzá környezetbarát: a megehető tányérokat mutatták be a kolozsvári lakosok számára. Ezek a tányérok behelyettesíthetik a műanyagból készülteket – több vendéglő nyitott ilyen típusú változásra.

Az ehető tányérok búzakorpából készülnek. Ez a tendencia nemzetközi hatással bír, és Kolozsvár is az ország első városai között van, amely befogadta ezt a trendet. Az ehető tányérkákat elsősorban az utcai élelmiszerek kiszolgálására használják. Viszont éttermek is kezdik átvenni az ilyen típusú tányérok használatát.

,,A kliensek pedig elégedettek ezzel az új természetbarát próbálkozással. Szinte bármilyen élelmiszer felszolgálásához alkalmas” – mondta Nicu Crăciun, egy étterem szakácsa.

,,Olyan az íze, mint a magvaké, érdekes és elég jó” – fejtette ki véleményét egy fiatal hölgy, aki beleharapott egy tányérba.

,,Lengyelországban tett látogatásaink során találkoztunk először az ilyen típusú tányérokkal és annyira megtetszett az ötlet, hogy úgy véltük, hogy egy jó válalkozás lenne Romániába is elhozni” – mesélte Maria Lichtenberg, egy fiatal vállalkozó, aki úgy döntött, hogy ilyen tányérokat importál.

Az ehető tányér ára kétszerese egy műanyagéhoz képest.

Ioana Pîrlea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X